Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


volvo kamionok

2008.12.09

p

Volvo FH/FM finoman faceliftezve

VolvoMint ahogyan a Magnumnál és az Actrosnál, a FH/FM széria új kiadását se lehet megismerni első ránézésre. Alapvetően az optikai újítások kimerülnek a ledes Bi-Xenon fényszórókban, a hűtőrács épphogy észrevehető retusálásában és az új napellenzőkben. Átdolgozták a Globetrotter 10,8 literes motorját is, így már immáron a 140 kilogrammal könnyebb motorblokk 390 és 420 lóerő közötti teljesítményre képes. A Renault Premiumból ismert erőforrás megfelelő vonóerejéről és nyomatékosságáról híres. Az FM megmagasított kabinja sokakat csábíthat majd az olcsóbb és gazdaságosabb modell vásárlására. A modellkínálat csúcsán továbbra is az FH16-os áll majd, változatlanul, akár 660 lóerővel, néhány új krómdísszel és új fekete hátterű lámpabelsővel.

 

Volvo

 

A Volvo belsőtér fejlesztésre most nem igen fordított időt, az egyetlen újdonság a szélvédő feletti tárolórekeszek előlapja. A külső tárolók belülről is elérhetőek, de a válaszfal sajnos nem szagálló, így az üzemanyag, illetve olajoskannáknak másik helyet kell majd találniuk a leendő sofőröknek. A kezelőszervek is szinte érintetlenül maradtak, az áttervezett és így jobban áttekinthető műszeregységen kívül minden a régi.

 

Volvo

 

Sajnos megmaradt a vezetőülés magasságállításának bosszantóan kicsi állíthatósági tartománya és a multi-kormány szegényessége is. Ezt valamiképpen ellensúlyozza a visszapillantók érezhetően vékonyabb felfogatása, amely így kevesebbet takarnak ki a képből és a fülke jobb hangszigetelése, aminek következtében a kamion érezhetően halkabb lett.

Kapcsolódó link: www.volvo.com

S.B.

Akkor lakni továbra is keserves lesz.Gratulálok a cégnek,hogy itt tart a XXI. sz.-ban.Egy f@s.
sous-payé