Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Volvo sebességváltója

2008.12.09
 
 

Sebességváltó

I-Shift a távolsági fuvarozáshoz igazítva
Egy megbízható távolsági áruszállító teherautóhoz, mint amilyen a Volvo FH, elengedhetetlen a megfelelő sebességváltó. Olyan, amely kényelmes vezetést biztosít a sofőr számára, ugyanakkor a nagysebességű, hosszú fuvarok közben is üzemanyag-takarékos. Az I-Shift automatizált sebességváltó eddig soha nem látott szintű rugalmasságot kínál, akár 80 tonnás vagy még nagyobb tömegű szerelvényekkel is.

Kézi kapcsolású sebességváltók
A Volvo kézi kapcsolású sebességváltói a különböző felhasználási területekhez és motorméretekhez illeszkedve különféle változatokban, 9 fokozatú tartományváltó, illetve 14 fokozatú tartomány- és felezőváltó kivitelben kaphatók.

Mivel a sebességváltók huzalos működtetésűek, alacsony zaj- és rezgésszint mellett, kényelmesen kapcsolhatóak.

Powertronic
A Powertronic a Volvo automatikus sebességváltási rendszere a gyakori megállást és elindulást jelentő alkalmazásokra. Teljesen automatikus, elektronikus, 6 fokozatú, bolygóműves sebességváltó. A vezető kétféle automatikus kapcsolási program, illetve a kézi sebességváltás közül választhat.

A Powertronic az induláskor kifejtett különösen nagy vonóerő, valamint a hajtott kerekeken a nyomaték megszűnése nélküli sebességváltás érdekében hidrodinamikus nyomatékváltóval rendelkezik, ideális megoldást kínálva az építési területekre és a városi forgalomra egyaránt.